Buddleja davidii 'Harlequin' (Vlinderstruik, bontbladig)

OMSCHRIJVING

Buddleja davidii ‘Harlequin’ (Vlinderstruik)

Buddleja davidii ‘Harlequin’ bloeit met purperrode tot roodpaarse pluimen, een ander opvallend kenmerk van de Buddleja davidii ‘Harlequin’ is het room- tot geelbonte blad. De bloemen van Buddleja davidii ‘Harlequin’ trekken veel vlinders, bijen en andere insecten in de bloeiperiode juli-augustus.

De hoogte van Buddleja davidii ‘Harlequin’ bedraagt 200-250 cm. De standplaats dient zonnig te zijn en de bodem goed waterdoorlatend.

Buddleja davidii ‘Harlequin’ bloeit op 1-jarig hout en kan het beste in april, na de vorst, gesnoeid worden. U kunt de hele struik terugsnoeien op circa 50 tot 60 cm boven de grond.

Zodra het warmer wordt ontwikkelen de nieuwe uitlopers van Buddleja davidii ‘Harlequin’ zich snel. Alleen de uitgebloeide pluimen wegknippen in het seizoen zal verlenging van de bloei geven. De laatst bloeiende pluimen kunt u laten staan tot het volgende voorjaar zodat de plant niet zo kaal oogt.

Bij het nalaten van regelmatige verjongingssnoei zal de bloei van Buddleja davidii ‘Harlequin’ teruglopen.Buddleja davidii Harlequin P1090143.JPG