LAMPEPOETSERSGRAS

Deze soort groeit iets hoger dan de Pennisetum alopecurioides ‘Hameln’.
Ook is het blad een klein beetje breder en de bloeiaar iets hoger en komt hij rechter en met een iets dikkere stengel uit de pol tevoorschijn.Pennisetum alopecuroides wordt tot maximaal 100 centimeter hoog.

Dit is een overblijvend gras, dat voornamelijk in delen van Australië en Azië van nature voorkomt. De pluim werd vroeger wel als rager voor de cilindervormige glazen kap van de olielamp gebruikt. Vandaar de naam lampenpoetsersgras.

Het lampenpoetsersgras met pluimen is een sierraad voor de tuin, maar ook heel geschikt om te worden gebruikt in een droogboeket.
Vanaf de nazomer tot ver in de herfst staan de pluimen op het gras.

Het lampenpoetsersgras verlangt een licht humeuze grond of grond die goed water doorlatend is en permanent licht vochtig blijft. Deze grassoort groeit uitstekend op een plaats in de zon tot halfschaduw. Het kan als solitair worden gebruikt, maar veel meer komt het tot zijn recht in een grote groep. Een combinatie van lampenpoetsersgras met onder meer kattenkruid, sierdistel, pimpernel en liriope is heel fraai. Het lampenpoetsersgras groeit polvormig in een vrijwel ronde vorm.

BloemkleurBruinrood
Bloeiperiodeaugustus – september – oktober
Bladkleur lenteDonker groen
Bladkleur zomerDonker groen
Bladkleur herfstGeel
Bladkleur winterGeel
WinterbeeldBladverliezend
GroeivormOpgaand
GroeikrachtSnel
Hoogte volgroeide plant0.80 tot 1.00 m
StandplaatsZon – Halfschaduw
Aantal per vierkante meter4 – 6
Aantal per lopende meter3
SnoeiperiodeNa de winter
Te gebruiken potgrondBodemverbeteraar universeel
Aanbevolen plantvoedingOrganische meststof voor siergrassen & bamboe