PIJPENSTROOTJE

De bloeiaren van deze cultivar staan vrij dicht bij elkaar en zijn prachtig zwartbruin van kleur. De aar zelf komt ongeveer 70cm hoog, heeft een bruine kleur en heeft een compacte vorm waardoor ze wel goed opvalt. Het zijn goed winterharde, hoge ranke grassen die prachtig staan in de gemengde of vaste plantenborder.’

Het plantje bloeit uitbundig van augustus tot oktober. Hij heeft een voorkeur voor een zonnige plaats of een plekje in halfschaduw op een licht zure, licht vochtige, schrale grond. Deze Molinia heeft ook een zeer recht opgaande groei van zijn bloeiaren. De felgele herfstverkleuring is ook zeer opvallend en geeft een mooie tint in de tuin.

Molinia een grassoort die gekenmerkt wordt doordat de bloemaren ver boven de plant uitkomen. Pijpenstro is een polvormer. In de buurt van een vijver of in een rotstuin is het gras op zijn plaats. De bloeiaren zijn in beginfase goed te gebruiken als snijgroen voor in de vaas. Hiermee maak je zomerse boeketten helemaal compleet. De bladmassa blijft ver onder de aarvormige bloei waardoor hij ook als solitair goed opvalt.

BloemkleurWit
Bloeiperiodeaugustus – oktober
Bladkleur lenteGroen
Bladkleur zomerGroen
Bladkleur herfstGeel
WinterbeeldBladverliezend
GroeivormOpgaand
GroeikrachtSnel
Hoogte volgroeide plant0.60 tot 0.70 m
StandplaatsZon – Halfschaduw
Aantal per vierkante meter5 – 7
Aantal per lopende meter3
SnoeiperiodeNa de winter
Te gebruiken potgrondBodemverbeteraar universeel
Aanbevolen plantvoedingOrganische meststof voor siergrassen & bamboe