Deze vetplant is een zeer dankbare vaste plant die jaarlijks een hoogte bereikt van 50cm. Bovenaan de opgaande groene stengels met vlezige eironde groene bladeren komen in de nazomer de bloemschermen tevoorschijn. De bloemschermen bestaan uit een groot aantal kleine witte bloemetjes die geliefd zijn bij bijen en vlinders. Het is een plant die ook goed een drogere standplaats kan verdragen.

Sedums zijn zeer onderhoudsvriendlijke vaste planten die goed gescikt zijn om te gebruiken in drogere borders. Na de winter al de dode bovengrondse delen wegsnoeien is het enigste onderhoud dat hij nodig heeft.

Hemelsleutel is een vlezige vaste plant met groene, zittende en omgekeerd eironde bladeren die soms lichtjes getand zijn of gewoon gaafrandig, 7,5 cm lang en 5 cm breed. Wit met groene nerven. De bloemen zijn typische stervormig gebundeld in 20 cm grote tuilen van brede, platte hoofden. Een veel toegepaste borderplant vooral door zijn aantrekkingskracht voor vlinders, bijen en hommels. Groeit op alle grondsoorten, maar liever toch voldoende kalkrijk. Liefst volle zon maar verdraagt ook lichte schaduw. ‘Iceberg’ Is een witbloeiende Sedumsoort.

BloemkleurZuiverwit
Bloeiperiodeaugustus – september – oktober
Bladkleur lenteGroen
Bladkleur zomerGroen
Bladkleur herfstGroen
SchorskleurGroen
GroeivormOpgaand
GroeikrachtMatig
Hoogte volgroeide plant0.50 m
StandplaatsZon – Halfschaduw
Aantal per vierkante meter6 – 9
Aantal per lopende meter3
SnoeiperiodeNa de winter
Te gebruiken potgrondBodemverbeteraar universeel
Aanbevolen plantvoedingOrganische meststof voor vaste planten & bodembedekkers