Deze lavendelsoort onderscheid zich van anderen door de bloeikleur, deze heeft een witte kleur. De typische lavendelbloemetjes steken op een lange stengel boven de plant uit. De plant heeft een mooi grijsachtig blad die een heerlijke lavendelgeur afscheid. Liefst staat hij graag op een droger plaatsje maar kan makkelijk in de tuin of in bloembakken gebruikt worden. De plant geeft een zuiders gevoel in de tuin.

Als u lavendel aanplant is het best om een goed gedraineerde bodem te hebben, dit kan goed geoptimaliseerd worden door te draineren. Indien u ze een zonnige standplaats geeft op een doorlaatbare kalkrijke bodem dan geven ze u volle bloemenpracht terug. Ze zijn zeer mooi als u ze in grote groepen aanplant. U kunt ze ook in rijen aanplanten en dan kunt u het effect cre‰ren zoals de lavendelvelden in de Provence, zo waant u zich elke dag op vakantie.

Hij heeft een langwerpig wintergroen blaadje die een heerlijke geur afscheid. 
U kunt de bloemen gebruiken binnenshuis om bepaalde ruimten een frisse geur te geven. Het plantje lokt veel vlinders en bijen in de tuin.

Het is aan te raden om de plant 2x per jaar te snoeien; na de bloei snoeit u de uitgebloeide bloemen en de uitstekende takjes weg en in maart april kunt u de plant dieper insnoeien. Let wel op dat u de plant niet te diep insnoeit, het is noodzakelijk om steeds te kijken of er nog slapende ogen aanwezig zijn op de plant. Bij oudere planten met houterige takken is dit onderaan de plant vaak niet het geval. Jonge planten die jaarlijks sterk gesnoeid worden kunnen makkellijk stevig ingesnoeid worden zodat ze opnieuw fris hergroeien.

BloemkleurWit
Bloeiperiodejuni – augustus
Bladkleur lenteGrijs
Bladkleur zomerGrijs
Bladkleur herfstGrijs
Bladkleur winterGrijs
WinterbeeldWintergroen
SchorskleurBruin
GroeivormBossig
GroeikrachtMatig
Hoogte volgroeide plant0.40 tot 0.50 m
StandplaatsZon
Aantal per vierkante meter6 – 7
Aantal per lopende meter3
SnoeiperiodeNa de winter
Te gebruiken potgrondPotgrond universeel
Aanbevolen plantvoedingOrganische meststof voor lavendel