Dit is een bolvormige hortensia met een rozerode bloeikleur die naarmate dat de bloei vordert naar donkerrood verkleurt. Als hij op een zuurdere grond staat of hortensia blauwmaker toegediend krijgt zal hij naar blauwpaars verkleuren. Hij bloeit van juni tot september. De bloemen blijven vrij lang op de plant staan. ‘

Deze plant groeit tot 125cm hoog.
In alkalische grond bloeit deze plant roze en verkleurt naar donkerrood.
In zuurdere grond of mits toevoeging van hortensia blauwmaker heeft deze hortensia een eerder paarsblauwe kleur. Deze plant vergt weinig onderhoud.

In het vroege voorjaar kunt u indien gewenst de uitgebloeide bloemen tot net onder de bloem wegsnoeien. De bloeiknoppen die staan al klaar op de plant dus vandaar dat de hij niet sterk mag ingesnoeid worden.
Om de plant te verjongen, kunt u de oudere takken tot onder aan de plant wegsnoeien in het voorjaar. Ook de takken met vorstschade mogen worden weggesnoeid, dit zal u zien wanneer de plant uitloopt.

Hij heeft graag een beschaduwde plaats en een vochtige en neutraal tot licht zure grond. Als hij te veel zon of te weinig water heeft is er kans op verbranding. Staat hij toch op een zonnige plaats, dan heeft hij een goed vochtige grond nodig om verbranding te voorkomen. Hortensia haat natte voeten in de winter.

Bloeiperiodejuni – september
Bladkleur lenteLicht groen
Bladkleur zomerLicht groen
Bladkleur herfstLicht groen
WinterbeeldBladverliezend
SchorskleurGrijs
GroeivormBolvormig Rond
GroeikrachtMatig
Hoogte volgroeide plant1.10 tot 1.30 m
StandplaatsHalfschaduw
Aantal per vierkante meter1
Aantal per lopende meter1
SnoeiperiodeNiet snoeien
Te gebruiken potgrondBodemverbeteraar heideplanten
Aanbevolen plantvoedingOrganische meststof voor hortensia’s, rhododendrons