De roze engelentrompet (Brugmansia suaveolens) is een prachtige struik met roze, enkelbloemige bloemen. Deze bloemen van de engelentrompet verspreiden een heerlijke geur in uw tuin! De Brugmansia is een langlevende en meerjarige struik.

Plant je de Brugmansia in een plantenbak? Geef haar dan voldoende ruimte door de juiste maat bak of pot te gebruiken. Jouw Brugmansia zal een plekje in de volle grond zeker ook waarderen. Zet haar dan wel enigszins beschut. Houd er bovendien rekening mee dat Brugmansia’s graag in de halfschaduw staan. Een plekje met zon in de ochtend en schaduw in de namiddag is een prima optie. Maak de wortels van de Brugmansia en de aarde goed nat voor het planten.

Fascinerende brugmansia’s

Met de grote, harige, lichtgroene bladeren en enorme trompetvormige bloemen is de Brugmansia een plant om ‘U’ tegen te zeggen. Deze exotische plant bloeit van juni tot diep in de herfst. Zo kan je maandenlang weg dromen onder het genot van de heerlijk geurende bloemen. Geef de engelentrompet voldoende mest en water en je zult rijkelijk beloond worden door de exotische uitstraling.

De bloeiperiode van de Brugmansia is vanaf juni tot de eerste vorst, waarbij bloeiende kelken elkaar maandenlang afwisselen. Het kan voorkomen dat jouw engelentrompet gedurende de bloeiperiode even geen bloemen heeft. Maar geen zorgen, de Brugmansia zal je snel weer verrassen met haar geurende trompetvormige bloemen. Brugmansia’s bloeien het mooist en langst in de halfschaduw. Heb je echter geen plekje vrij in de halfschduw, plaats de Brugmansia dan in zon. Hier zal hij ook prima tot zijn recht komen. Wat ook de bloei van de engelentrompet bevordert is een ruime bloempot, ruimschoots water (bij hitte zeker elke dag) en geef regelmatig wat vloeibare plantenvoeding of korrelmest op de potgrond. Verwijder uitgebloeide bloemen om haar machtige uitstraling te behouden.

Brugmansia voor jarenlang kleurenpracht

Snoei de plant rond half mei en neem alle te lange, te dunne en dode takken weg. Zet de Brugmansia in het najaar op een koele plaats in huis of in de schuur om te overwinteren. Dan zal de struik met schitterende bloemen volgend jaar nóg rijkbloeiender terugkomen. Geef eenmaal per week water tijdens de winter. Na de winter haal je de plant uit de pot en snijd je rondom een stuk van de wortels af. Vul de pot met potgrond en een klein handje langzaam werkende organische mest. Begin weer met regelmatig watergeven na het verpotten. Brugmansia’s worden uiteindelijk ongeveer 2,5 meter hoog. Je kunt decennia lang genieten van deze tropische verrassing.

Te gebruiken potgrondPotgrond vr mediterane planten
Aanbevolen plantvoedingOrganische meststof voor terrasplanten & zuiderse planten